Ondernemers krijgen gratis toegang tot data uit KvK

De Kamer van Koophandel (KvK) geeft alle ondernemers de mogelijkheid om per jaar dertig gratis inzages te krijgen in ondernemingen die in het Handelsregister staan. Daarnaast stelt de KvK kosteloos twee geanonimiseerde sets met open data beschikbaar waarmee gebruikers analyses en bijvoorbeeld apps kunnen maken.

Zzp’er steeds beter verzekerd tegen aansprakelijkheden

Waar het onderzoek van TNO/CBS het doet voorkomen alsof zzp'ers hun zaakjes slecht voor elkaar hebben voor wat betreft hun pensioen en verzekeren van arbeidsongeschiktheid, geeft een ander onderzoek naar het verzekeren van aansprakelijkheid een positief beeld. Steeds meer zzp'ers verzekeren zich tegen aansprakelijkheid. Bent u al goed verzekerd?

CBS: Beeld Nederlandse economie stabiel

De Nederlandse economie laat in juli een vergelijkbaar beeld zien als een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het vertrouwen van consumenten is in juni 2017 gelijk gebleven. Het oordeel over het economische klimaat veranderde nauwelijks en de koopbereidheid nam iets toe.

CBS: '4 op de 10 ZZP'ers betaalt geen inkomstenbelasting'

Bijna een op de vier ZZP'ers hoeft geen inkomstenbelasting te betalen. Een aantal fiscale aftrekposten, waaronder de zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling, zorgt ervoor dat de eerste 24.000 euro van het inkomen is vrijgesteld van belasting. Dat blijkt uit een recente analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

6 redenen om vandaag nog naar je algemene voorwaarden te kijken

Algemene voorwaarden zijn niet verplicht. Toch is het ontzettend belangrijk dat je ze hebt én dat ze actueel zijn. Lees hier waarom.

‘In het lopende jaar worden er geen belastingtarieven aangepast’

Minister is Dijsselbloem is blij dat de Kamer positief is over de Voorjaarsnota. Dat zei hij tijdens het debat hierover afgelopen woensdag. Maar verder vond de minister het debat ‘morbide’ met over en weer verwijten met ‘over het graf heen regeren’ tot het verwijt ‘lijken in de kast verstoppen’.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Richtlijnen inrichtingseisen zakelijke bestelauto gepubliceerd

Het ministerie van Financiën heeft de interne richtlijnen die de Belastingdienst hanteert bij de beoordeling van de inrichtingseisen van zakelijke bestelauto’s gepubliceerd. De publicatie volgt na een verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB-verzoek). 

Deel deze pagina

Volop werk voor ZZP Chauffeur

Heb jij een chauffeurspas en wil jij wel zelfstandig werken?

Dan is er volop werk voor jou als ZZP Taxichauffeur.

Diverse opdrachtgevers in Den Haag, Delft en Rotterdam zijn dringend op zoek naar ZZP Taxichauffeurs.

Meld je aan bij www.taxizzp.nl 

Automatisch ritten registreren...

Met Informer en TrackJack heb je als ondernemer nu altijd jouw rittenregistratie en boekhouding op één plek. Met TrackJack worden al jouw ritten direct geregistreerd en doorgestuurd naar de boekhouding. Met je smartphone of tablet kun je vervolgens alle informatie inzien en wijzigingen doorvoeren waar nodig. 


Als InformerOnline gebruiker kun je daarnaast profiteren van een extra scherp tarief. In plaats van €19,50 per maand betaal je slechts €14,95 per maand. Dit is inclusief montage van het TrackJack kastje op locatie, service en alle data voor heel Europa.


Fiscus krijgt geen info meer uit ANPR-camera’s

De Belastingdienst krijgt geen gegevens meer uit de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) snelwegcamera’s die kentekens van auto’s registreren. Op verzoek van de fiscus is de stekker er door de politie voorlopig uitgetrokken. Een woordvoerster van de Belastingdienst heeft dat bevestigd aan het ANP.

Samenwerkende Zelfstandigenorganisaties: Wet DBA moet van tafel

Samenwerkende Zelfstandigenorganisaties pleiten in een brief aan informateur Schippers voor een wettelijke status voor zzp’ers wat wordt vastgelegd in een Verklaring Zelfstandig Ondernemer (VZO) bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast willen de belangenorganisaties dat de Wet DBA van tafel gaat en dat de fiscale ondernemersfaciliteiten worden behouden.

ADRES
Duke Ellingtonrode 1
2717 BL Zoetermeer


CONTACTS
Phone: +31 (0) 79 352 1 352
Fax: +31 (0) 84 873 08 57
Telegram: @Broomans